🧙Micii meșteri la atelierul de cusut motive tradiționale!

🪡 Cusăturile populare fac parte din tezaurul artei noastre populare. Fiecare motiv pe care îl aplicăm pe pânză are o formă, o mișcare, o culoare aparte. Armonizarea culorilor dovedește un deosebit gust artistic și mult rafinament în alegerea celor mai potrivite nuanțe.

📣 În cadrul atelierului organizat de Manufactura Roxanei, în Pielești, jud. Dolj, peste 2️⃣0️⃣ elevi au confecţionat semne de carte cu motive tradiţionale, învățând semnificația acestora și readucând la viață meșteșugul și îndemânarea de a coase. Copiii au fost îndrumați pas cu pas și aduși la bazele culturii în care s-au născut, dobândind totodată sentimentul de împlinire a lucrului făcut de mânuţele lor👐.

Pe pânză, copiii au lucrat frumoase motive românești urmărind desenul făcut mai înainte pe material, folosind fire din bumbac 🧶, cu luciu frumos, colorate în diverse culori și nuanțe, dând suplețe produsului manufacturat ❤️.

Tehnica folosită a fost punctul cruce, acesta fiind punctul cel mai mult întrebuințat în cusăturile populare, format din două linii oblice egale, care se întretaie la jumătatea lor.

Cusăturile s-au lucrat în ambianța poveștilor lui Ion Creangă și a basmelor lui Petre Ispirescu, care s-au auzit de pe viniluri vechi 📻, purtându-i pe copii într-o lume minunată.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul proiectului „Micii meșteri”, finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.

❗️❗️ Este de datoria noastră și a generațiilor viitoare să transmitem mai departe această comoară, care atestă originea și permanența noastră pe aceste meleaguri românești 🇹🇩.

#StartONG #KauflandRomania #ActforTomorrow #ImplicareaFaceDiferenta #ManufacturaRoxanei #Bijuteriicupovesti #atelierecopii #atelieredecreatie

Lasă un comentariu